Työryhmä:

Neuroportti toimikunta:

 • Laura Mäkitie
 • Liisa Tomppo
 • Emil Ylikallio
 • Sami Curtze

Yhteystiedot kysymyksia, palautetta ja kehittämisehdotuksia varten: neuroportti@gmail.com

2014- Laura Mäkitie, Liisa Tomppo, Emil Ylikallio, Sami Curtze
2011-2013: Sami Curtze, Filip Scheperjans, Daniel Strbian 
2010: Sami Curtze, Daniel Strbian, Ron Liebkind
2007-2009: Jukka Putaala, Daniel Strbian, Sami Curtze
 

Vastuuhenkilöt:

Timo Erkinjuntti, HY Neurologian professori

Perttu Lindsberg, Vt. soveltavan neurologian professori

Markus Färkkilä, Vastaava Ylilääkäri, Professori (h.c.)

 



1. Neuroportti

Neuroportti on yhteistyössä Terveystieteiden keskuskirjaston, HY neurotieteiden osaston ja HYKS:n neurologian klinikan kanssa v:sta 2007 lähtien kehitetty suljetulla www-pinnalla toimiva hanke, joka tähtää jatkuvasti kasvavan neurologian alan käytännönläheisen lääketieteellisen informaation kokoamiseen, jäsentämiseen ja säilömiseen. Hankkeen tarkoituksena on erityisesti tukea neurologian erikoistumiskoulutusta, mutta Neuroportti toimii myös jatkokoulutuspintana erikoislääkäreille, erityistyöntekijöille ja sairaanhoitajille sekä lääketieteen peruskoulutuksen tukena kandidaattien itseopiskeluympäristönä. Portaaliin pääsee kirjautumaan käyttäjätunnuksilla myös HYKS:n ulkopuolelta.

Neuroportin keskeisen sisällön muodostavat Talon tavat –ohjeistodokumentit liitteineen ja linkkeineen (taitokirjasto). Lisäksi portaaliin kootaan suunnitelmallisesti klinikan tiistai- ja keskiviikkomeetingesitykset sekä HY neurotieteiden koulutusohjelman esitykset pdf-tiedostomuodossa suostumuksensa antaneilta luennoitsijoilta. Myös lektiot ja muut esitykset pyritään kokoamaan Neuroporttiin. Muu portaalin aineisto sisältää mm. hallinnollisia ohjeistoja ja lomakkeita, laboratoriolähetteitä, koulutuskalenterin, erikoislääkärikoulutuksen yksikkökohtaiset tavoitteet, erityistyöntekijöiden tiedostoja, tutkijoiden dokumentteja sekä linkkikirjaston. Palvelun www-alusta mahdollistaa käytännössä tarpeisiimme nähden rajattoman määrän tiedonsäilöntää ja tukee erittäin monipuolisesti erilaisia tiedostomuotoja mukaan lukien audiovisuaalinen materiaali.

 


Takaisin sisällysluetteloon

2. Talon tavat

Talon tavat -ohjeistot on tarkoitettu ohjaamaan ja yhtenäistämään HYKS neurologian klinikan käytäntöjä sekä tehostamaan HY neurotieteiden osaston erikoislääkärikoulutusta. Ohjeet ovat kliinistä päätöksentekoa tukevia suuntaviivoja, joita hoitava lääkäri voi halutessaan soveltaa tapauskohtaisesti yksittäisen potilaan hoidossa. Talon tavat –ohjeistoja kokoamaan on kutsuttu työryhmiä, jotka koostuvat vähintään yhdestä erikoislääkäristä, joka toimii ryhmän vastuuhenkilönä, sekä neurologiaan erikoistuvasta sairaalalääkäristä. Tarvittaessa työryhmiin on kutsuttu myös muita erikoisasiantuntijoita.


Takaisin sisällysluetteloon

3. Miten saan käyttäjätunnuksen?

 • Tunnukset ovat muodossa etunimi.sukunimi ellei ole itse toista määritellyt. 
 • Jos sinulla ei ole tunnusta, toimi näin:
  • Rekisteröidy tämän "rekisteröidy" linkin kautta. 
  • Saat väliaikaisen salasanan heti rekisteröitymisen yhteydess ja myös sähköpostiin.  
  • Kirjaudu sisään väliaikaisella salasanalla, joudut vaihtamaan salasanaa ekalla kirjautumiskerralla.
  • Tämän jälkeen löydät yläpalkissa "Go to" valikoimassa "Yksityiset sivut". Sieltä löydät painikkeen "Available Sites". Sen alta löydät Neurorportti sivuston johon pitää pyytää jäsenyyttä.
  • Kirjoita lyhyesti kuka olet ja miksi haluat tunnuksen.
   • Esimerkiksi: "Olen erikoistumassa neurologiaan ja aloitan HYKS:issä 5/2014
  • Tunnuksien aktivoituminen voi kestää tunneista päiviin. 

Takaisin sisällysluetteloon

4. Minulla on tunnuksia mutta monet sivut ei sitä huolimatta tule näkyviin!

Tunnuksilla pääsee vain kirjautumaan järjestelmään mutta sivut tulee vasta näkyviin kun olet pyytänyt pääsyä  "Neuroportti" sivustoon. Vasta kun pääkäyttäjä on hyväksynyt sinut käyttäjäksi, pystyt näkemään Neuroportin varsinaista sisältöä.

Ohje: Kirjaudu tunnuksellasi. Tämän jälkeen löydät yläpalkissa "Go to" valikoimassa "Yksityiset sivut". Sieltä löydät painikkeen "Available Sites". Sen alta löydät Neurorportti sivuston johon pitää pyytää jäsenyyttä.

Kirjoita lyhyesti kuka olet ja miksi haluat tunnuksen.

Esimerkiksi: "Olen erikoistumassa neurologiaan ja aloitan HYKS:issä 5/2014

Tunnuksien aktivoituminen voi kestää tunneista päiviin.


Takaisin sisällysluetteloon